vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek

Tussenpersonen en retourprovisie

Een groeiend aantal tussenpersonen werkt op basis van retourprovisie, een nieuwe werkwijze waarbij de provisie die u als consument aan uw geldverstrekker betaalt, als beloning voor de hypotheekverstrekker, aan u wordt terugbetaald.

Voor het bemiddelen van uw hypotheek brengt de tussenpersoon aan u een vast bedrag in rekening. Het maakt niet meer uit waar de hypotheek wordt afgesloten; de beloning die de tussenpersoon ontvangt staat immers al vast. De onafhankelijkheid van de tussenpersoon wordt op deze manier gewaarborgt en het kan u duizenden euro's voordeel opleveren!

Voorbeeld op basis van retourprovisie: De door u gewenste hypotheek levert de tussenpersoon een beloning op van € 3.800,-. Van dit bedrag houdt hij een vast bedrag in voor zijn werkzaamheden, bijvoorbeeld € 1.500,-. Het verschil van € 2.300,- wordt aan u uitgekeerd. Normaal gesproken zou dit bedrag aan de hypotheekadviseur betaald worden.

Retourprovisie kan van toepassing zijn op de volgende hypotheekonderdelen:

  • Het hypotheekbedrag.
  • De levensverzekering.
  • De arbeidsongeschiktheids- en/of werkeloosheidsverzekering.

ProvisieOverzicht.nl biedt u een overzicht van tussenpersonen die op deze manier werken. Voer de door uw gewenste hypotheekconstructie in en zie in één oogopslag waar u uw hypotheek voordelig kunt afsluiten!