vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek

Help flexwerker aan hypotheek

Datum: 25 April 2013
Bron: De Telegraaf

Flexwerkers moeten geholpen worden bij het krijgen van een hypotheek, aldus vakbond De Unie die nieuwe cao?s afspraken willen maken.

De bond wil met werkgevers afspreken dat bedrijven een zogenoemde ?perspectiefverklaring? afgeven voor werknemers met een tijdelijk contract.


?Daarin moet komen te staan wat de verdiencapaciteit is van de werknemer, op basis van de opleiding en de opgedane ervaring bij het bedrijf?, zegt voorzitter Reinier Castelein van De Unie.


Het moet een vervanging zijn van de ?werkgeversverklaring?, die nu gangbaar is. Het nieuwe document zou duidelijker moeten maken wat de werknemer ? ondanks een flexibel contract ? in de toekomst kan verdienen en hoezeer hij dus in staat is om de hypotheek af te lossen.


Overigens is het ook nu niet onmogelijk om een hypotheek te krijgen met een flexibel contract of als zzp?er. Vaak wordt er dan gekeken naar het inkomen van de laatste drie jaar.(...)