vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek

Langetermijnvooruitzicht woningmarkt goed

Datum: 1 May 2013
Bron: De Telegraaf

De huizenprijzen in Europa dalen nog, maar op langer termijn rekent Standard & Poor (S&P) erop dat de markt een opsteker krijgt door een tekort aan nieuwe woningen, gecombineerd met een toenemende bevolkingsaanwas. Dat maakte het onderzoeksbureau maandag bekend.

Dit jaar zullen de huizenprijzen in de meeste landen nog verder dalen. Vooral in Spanje krijgen huizenbezitters te maken met een grote terugval, voorziet S&P. Daar zakken de prijzen naar verwachting 8 procent, en volgend jaar nog eens 5 procent.


Ook in Nederland blijven de huizenprijzen volgens de kredietbeoordelaar dit jaar onder druk staan, als gevolg van dalende inkomens en restricties bij het afsluiten van hypotheken. Alleen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is volgens de modellen een toename van de waarde van woningen te zien.


De economen van S&P gaan er vanuit dat de huizenprijzen in de meeste Europese landen op zijn vroegst pas in 2014 zullen stabiliseren.(...)